یک متخصص طب سنتی ایرانی با بیان اینکه بوییدن گلاب و پاشیدن آن بر روی صورت یا اسپری کردن گلاب خنک در فضای اتاق موجب رفع احساس تشنگی در روزهداران میشود، اظهار کرد: مصرف گلاب در زمان پس از افطار علاوه بر بهبود عملکرد ارواح و قوای عالی بدن، تقویت معده و دهانه آن را نیز برای افراد به همراه دارد.
به گزارش بینانیوز ، دکتر ناصر رضاییپور برای رفع عطش در طول روزهداری توصیه کرد: خوردن خورشهای همراه با آلو و زرشک و پرهیز از مصرف غذاهای چرب در وعده سحر باعث کاهش تشنگی در طول روزه میشود. همچنین بهتر است برای جلوگیری از احساس تشنگی از میوههای گرمسیری همچون موز، انبه و آناناس کمتر استفاده شود، چرا که زیادهروی در خوردن آنها علاوه بر افزایش عطش در برخی موارد نیز موجب افزایش غلظت خون میشود.
وی با اشاره به جایگزینی ماءالشعیر طبی به جای آب و چای در وعده سحری ادامه داد: نوشیدن شربتهای سرکه شیره، سکنجبین یا شربت آبلیمو به حفظ آب بدن در طول روز به روزهداران کمک میکند. همچنین مصرف عرق کاسنی به تنهایی یا همراه با یک قاشق چایخوری تخم خرفه و شربت بیدمشک با گلاب یا آبآلو، تمبرهندی یا زرشک در رفع عطش در طول روزه آن هم در روزهای بلند و گرم تابستان موثر است.
وی معتقد است: کسانی که در ماه مبارک رمضان اقدام به روزه داری میکنند، برای برطرف کردن احساس تشنگی در طول روزه میتوانند از روشهایی مانند شستن دست و پا با آب خنک و دوش آب ولرم بهره ببرند.
دکتر رضایی پور اضافه کرد: روزهداران باید توجه داشته باشند که تنفس هوا و نسیم خنک حرارت زاید قلب را کاهش میدهد. همچنین خواب روزانه حدود یک ساعت که بهتر است پیش از ظهر یا در ساعات اولیه بعد از ظهر انجام شود و دستکم نزدیک به غروب آفتاب نباشد میتواند در جلوگیری از بروز احساس تشنگی در ساعات روزهداری موثر باشد.
این متخصص طب سنتی گفت: مصرف کمتر شیرینیها به ویژه شیرینیهای قنادی همچون زولبیا، بامیه و پشمک و یا محدود کردن مصرف آنها از جمله نکات قابل توجه در حفظ سلامت بدن در ماه مبارک رمضان است.
وی افزود: همچنین بهتر است افرادی که ساکن مناطقی هستند که درخت نخل در آنجا رشد نمیکند از مصرف زیاد خرما بپرهیزند اما بیشتر خوردن آن در مناطق خرماخیز مانعی ندارد.